Drift og Vedligehold

Natursten er et hårdt materiale i forhold til f.eks. træ, og et stengulv kan med den rigtige vedligeholdelse holde sig smukt i mange år efter lægning.

Alle Natursten er bjergarter som består af forskellige mineraler. Afhængigt af sammensætningen af mineraler og dannelsesprocessen, er alle natursten dog mere eller mindre porøse. De er derfor modtagelige overfor snavs og spildte væsker i et vist omfang.

“I gamle dage” anbefalede man sæbespåner til den almindelige drift- og vedligeholdelse, og dette kan også anvendes i nogle tilfælde.

Der er i midlertidig kommet nye og mere højteknologiske produkter på markedet i de senere år, som har langt højere ydeevne og holdbarhed.

Vi anbefaler derfor generelt en imprægnering. Imprægnering er en investering og en forsikring af det stenprodukt, som man har indkøbt.

I BYENS FLISER & SANITET har vi nogle produkter fra firmaet HMK Møller som vi anbefaler til imprægnering, der er en vandbaseret imprægnering til for eksempel sauna. Til daglig rengøring en ”R24 Ædelstenssæbe”.

 

 

RENGØRING/VEDLIGEHOLDELSE AF GLASEREDE KLINKER OG FLISER

Til vedligeholdelse og rengøring af glaserede klinker og fliser, anvendes en sulfoholdig sæbe (f.eks. ”Grøn Floor Makeup”, R159 Flise-og Sanitetsrens, fra Byens Fliser & Sanitet).

Brug aldrig en fedtsyreholdig sæbe (f.eks. brun sæbe eller sæbespåner).

Det kan anbefales, med mellemrum at anvende en ”Soft afkalker” (fra Byens Fliser & Sanitet) der fjerner kalkpletter, sæberester og rust.

I ekstreme tilfælde kan en tilbundsgående rengøring finde sted med en R155 Syrefri Grundrens .

Disse fliser anbefales at blive forseglet med en ”Porcelænsklinke imprægnering S243” (fra Byens Fliser & Sanitet) for nemmere vedligeholdelse.

——————————————————————————————————–

Kontakt os endelig, hvis De er det mindste i tvivl, om brugen af produkterne.

Læs deklarationen omhyggeligt og følg nøje producentens instruktioner og forholdsregler.

Byens Fliser og Sanitet

Byens Fliser & Sanitet Anbefaler

Byens Fliser & Sanitet Anbefaler

Byens Fliser & Sanitet Anbefaler